Večerný spánok

Mária    11.12.2012, 21:07

Dobrý deň.Opať vás prosím o radu.Mám 8 mes. dcérku,ktorú ukladám na spánok v náručí pri prsníku a pochodujem s ňou po izbe.Je to pre nás obe čarovné,sme spaté :-) ,avšak keď ju prekladám do postieľky,zobudí sa a odznova pochodujeme aj polhodinu.Ukladám ju na 3x.Takže to trvá aj vyše jednej hod.Cítim sa vyčerpaná,bolia ma ruky.Nechcem byť sebec,ale niekedy je to už únavné,najma v noci.Preložímju do postieľky a je hore 2 hod.Na manžela a telku můžem zabudnúť :-) ľúbim dcérku,vážim si jej blízkosť,len keby sa tá doba ukladania skrátila.K nám do postele ju nedávam,lebo je obsadená starším synčekom :-) čo by pomohlo?Vďaka :-)

Milá Mária,

to, čo vám pomôže, je, ak odstránite to, že sa snažíte dcérku preložiť do postieľky - toto sa stáva mnohým rodičom. Deti sa pri prekladaní prebudia a potom sú opäť hore a toto celé sa opakuje a tým pádom ukladanie na spánok trvá veľmi dlhú dobu.

Ak ju prestanete prekladať do postieľky, tak sa všetko zjednoduší. Najviac vám pomôže, ak ju budete uspávať v posteli dojčením (toto je jedna z funkcií dojčenia). Pomôže vám tiež, keď ju nebudete uspávať na rukách. Ležanie pri dojčení je aj pre vás oveľa jednoduchšie, prípadne, ak je to pre vaše zvyky nevyhnutné, tak vám pomože nejaký nosič, v ktorom budete dcérku uspávať a ktorá odľahčí ruky.

Zmena situácie je pre vás prioritná, takže podniknite kroky na zmenu - konkrétna zmena závisí od vás, môže napríklad zahŕňať to, že prikúpite k manželskej posteli ďalšiu dospelácku posteľ, aby ste sa do postele zmestili všetci. Prípadne asi existujú aj ďalšie spôsoby, ako váš byt usporiadať tak, aby vám to uspávanie uľahčilo.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Večerný spánok