Sterilizacia

lucia    06.11.2012, 13:38

Dobry den, chcela by som sa opytat, ci podstupenie sterilizacie nemoze negativne ovplyvnit dojcenie. Dieta ma 9 mesiacov, je aj prikrmy, aj sa dojci. Viem, ze pocas hospitalizacie mam narok na moznost dojcenia 24 hodin denne, ide mi skor o to, ci dojceniu neposkodi samotny zakrok.

Milá Lucia,

sterilizácia (napríklad ak máte na mysli podviazanie vaječníkov) nepredstavuje pre dojčenie žiaden problém ani dojčenie nijako neovplyvní. Dojčiť môžete až do doby tesne pred zákrokom a potom hneď po zákroku.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Sterilizacia