Nastup do prace a dojcenie

Lydia    29.10.2012, 22:24

Dobry vecer, druhy januarovy tyzden nastupujem do prace, maly bude mat vtedy ukoncenych 10 mesiacov (som v zahranici nemozem mat dlhsiu matersku), maleho chcem dojcit aj po nastupe do prace, aspon rano a vecer a pripadne v noci, v praci nemam moznost pumpovat. V sucasnosti maly papa ost mliecka i ked uz sme zacali tuhu stravu, vzdy spapa len niekolko lyzicieka potom si este vyzaduje mliecko. Mma dva mesiace aby som sa odpracovala ku kojeniu len rano a vecer, ako mam postupovat? Co podavat malemu ak bude stale vyzadoat mliecko i v ase led s nim nebudem moct byt (cez den v praci)? Je mozne kojit aj pocas tehotenstva, ak ano dokedy? Velmi pekne dakujem, Lydia

Milá Lýdia,

počas nasledujúcich dvoch mesiacov nemusíte dojčenie obmedzovať. Dojčite tak, ako obvykle, plus zavádzajte počas dňa príkrmy podľa toho, ako mu budú chutiť. Keď budete v práci, stačí mu vo vašej neprítomnosti jesť príkrmy - nemusí jesť veľké množstvá, mnohé bábätká doženú zameškané, keď príde matka domov. Dieťatko v tomto veku nepotrebuje umelé mlieko ani fľašky.

Viac informácií k vašej otázke nájdete tu:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=642

K vašej otázke ohľadne dojčenia počas tehotenstva si prečítajte tento náš článok:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=654



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Nastup do prace a dojcenie