Príkrm

Stanislava    26.09.2012, 19:04

Dobrý deň, syn má o týždeň 5 mesiacov, je výlučne dojčený na požiadanie. Cumlík nemáme. ALe už týždeň si ide ruky dolámať, slintá a naprázdno glgá, keď my jeme. Lekárka vyhodnotila psychomotorický vývin ako nadpriemerný. Malý sedí s minimálnou oporou, stavia sa už na nôžky. Chcela som dojčiť výlučne do 6. mesiaca, ale už mi nedá, keď toho malého vidím ako hlce jedlo očami. No mám obavy, či to predsa len nie je ešte skoro začať s príkrmom. Dojčiť chcem samozrejme naďalej a čo najdlhšie. Čo by ste mi odporučili, mám to už skúsiť, či ešte aspoň 2 týždne počkať? Ďakujem.

Milá Stanislava,

príkrmy sa majú deťom podávať nie podľa toho, či majú na deň presne 6 mesiacov, ale podľa toho, či majú záujem o jedlo, ktoré jedia rodičia. Ak majú deti taký záujem, ako popisujete, samozrejme, že mu dajte ochutnať to, čo práve jete. Dajte mu jedlo do ruky a nechajte ho, nech objavuje to, čo chcel skúsiť.

Viac si o príkrmoch môžete prečítať v týchto našich predchádzajúcich odpovediach:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=108

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=111



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok