Dieta sa nedokaze prisat

Henrieta    27.06.2012, 08:13

Dcera ma 4 dni a vobec sa nedokaze prisat na prsnik :( som z toho dost zufala, mam dost velku bradavku a ona ma kratucky jazyk a dava ho furt hore, vobec neotvara velku pusu a nevie dat ten jazyk na spodnu sanku. Uz vela schudla a navyse hoci nemá zltacku, stále spí, musim ju budit aby jedla. od vycerpania momentalne padam z noch, nevladzem hladat informacie, tak dufam, ze mi poradite. Skusala som mozne aj nemozne, ale nakoniec som sa po boji a prerevanych dnoch uchylila dnes ku klobucikom na kojenie :( Takto sa aspon malinko napapala. Dufam ze o par dni budem mat viac síl, aby som to riesila, prosím poradte mi ako na to....

Milá Henrieta,

najjednoduchšie zo všetkého bude, ak zavolajte nejakej poradkyni pri dojčení, aby vám pomohla, pretože potrebujete praktickú pomoc. Pomôcť prisať bábätko sa dá len v priamom kontakte s vami.

Navyše je potrebné urobiť veľa postupných krokov:

a) skontrolovať jazýček a uzdičku pod jazykom. Tuhá a krátka uzdička pod jazykom môže spôsobovať problémy s prisávaním a ak to tak bolo, dá sa tomu pomôcť a môže to znamenať zlepšenie.

b) klobúčiky vám z dlhodobého hľadiska nepomôžu, je to bezcenná pomôcka, pretože bábätko na klobúčiku v skutočnosti nie je na prsník prisaté, a tak spôsobujú, že sa znižuje tvorba mlieka, čo následne môže spôsobiť ďalšie problémy s dojčením.

c) ak je bábätko spavé, tak prvú pomoc predstavuje kontakt koža na koža, ktorý spôsobí, že sa bábätko skutočne dobre vyspí a potom sa zobudí, keď bude na to vhodný čas. Vďaka tomu ho netreba budiť. Nájdite si preto čas, aby ste bábätko vyzliekli do plienky a položili si ho na svoju vyzlečenú hruď. Môžete takto spolu spať alebo ležať. Niekedy bábätko takto aj samo nájdete prsník a prisaje sa.

d) ďalší postup nájdete v tomto dokumente:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ked-sa-dieta-neprisava/

Hoci väčšinu vecí, to znamená, ako bábätko medzičasom kŕmiť, ako ho učiť sa prisávať, akú polohu zvoliť, atď., je skutočne možné reálne ukázať jedine v kontakte s vami, a to aj vzhľadom na to, že momentálne pravedpodobne nemáte čas čítať a študovať jednotlivé postupy.

Ďalšie užitočné informácie nájdete v týchto našich materiálov:

Videá, na ktorých je ukázané, ako bábätko prisávať:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Návod na prisávanie:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Návod na to, čo robiť, kým sa bábätko začne prisávať:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/krmenie-po-prste-a-poharikom/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dieta sa nedokaze prisat