Kozmetika a kojenie

Jarmila    21.06.2012, 16:26

Dobry den, zamyslam sa ako je to s kozmetikou a kojenim. Mozu sa chemicke latky z kozmetiky a cistiacich prostriedkov - sampon, sprchac, mydlo, zubna pasta, vonavka, deo sprej (gulicka), opalovaci krem, telove mlieko, jar na riad, praci prasok atd. dostat do mlieka? Ak ano ake mnozstvo? Ma zmysel pouzivat bio kozmetiku a eko cistiace prostriedky s ohladom na kojenie? Dakejm za odpoved!

Milá Jarmila,

na vašu otázku neexistuje exaktná vedecká odpoveď ohľadne toho, aké množstvo. Pretože aj pri väčšine liekov, ktoré mamičky užívajú sa do materského mlieka dostáva len nepatrné, niekedy nemerateľné množstvo. Vzhľadom na túto skutočnosť sa nemá zmysel zaoberať kozmetikou či čistiacimi prostriedkami z hľadiska dojčenia. Bio kozmetiku a eko čistiace prostriedky má zmysel používať z iných hľadísk.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Kozmetika a kojenie