Častá stolica

Mária    13.11.2014, 11:37

Dobrý deň, mám 3 mesačného synčeka, ktorý má stolicu 3 krát denne. Lekárka nám povedala že je to príliš často, že dojčené deti v jeho veku majú stolicu len raz za niekoľko dní a máme to sledovať. Mne sa ale zdá že spokojný, papá cca každé 4 hodiny a pekne priberá. Je častejšia stolica v poriadku alebo je znakom dákeho problému s trávením?

Milá Mária,

je úplne normálne a veľmi bežné, ak bábätko v tomto veku kaká 3 x za deň a sú bábätká, ktoré kakajú aj oveľa častejšie, mnohokrát za deň - aj 10 či 12-krát. Nemáte teda dôvod na žiadne obavy.

Je pravda, že je možné, aby zdravé, dobre priberajúce a prospievajúce dojčené deti v tomto veku nemávali stolicu aj niekoľko dní, dokonca je možné, aby nemali stolicu aj niekoľko týždňov. To však neznamená, že toto je jediný spôsob, ako má vylučovanie zdravého bábätka v tomto veku vyzerať. Práve naopak, omnoho častejšie býva, že deti v tomto veku kakajú často, pokojne aj viac ako 3x za deň. 

Pokračujte teda v dojčení tak ako doposiaľ.

Môže vás v tejto súvislosti zaujať tento článok:

http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/stolica/



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Častá stolica