Odmietanie dojcenia pocas choroby

Jarka    06.11.2014, 21:11

Dobry den, mam 7 mesacneho syna vylucne dojceneho, prikrmy odmieta v akejkolvek podobe..pred troma dnami ochorel, je zahlieneny, nespokojny, mal aj zvysenu teplotu, je z toho podrazdeny a odvtedy bojuheme s dojcenim. Kazde prilozenie place a az po takmer 5 hodinach v unave chyti prsnik a pije az kym zaspi a dokola. Snazim sa mu ponukat kazdu aj pol hodinu no odmieta. Prsia sa mi paradoxne nalievaju ako uz davno nie..mam si mlieko odsavat alebo cakat kym mi prsia vyprazdni pomaly syncek? Bojim sa co bude a ze pomaly pridem o mlieko tymto odmietanim. Viem, ze je chory a tym nema chut, hlieny mu brania normalne sat, snazim sa mu casto cistit nostek a odsavat mu ich. Co sa tyka priberania nemali sme problem, na poslednej poradni ked mal necelych 6 mes mal 8, 8 kg..cumel ani flase nepouzivame. dakujem za pomoc

Milá Jarka,

je možné, že toto bude len prechodných pár dní, po ktorých sa situácia zlepší. Synčekovi určite príkrmy nevnucujte. Je skvelé, že sa vám darí ho prisať aspoň po nejakom čase. Pomáhajte mu pri dojčení stláčaním prsníka, aby získal čo najviac mlieka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Podporte ochotu synčeka dojčiť sa tým, že s ním strávite čo najviac času v kontakte koža na kožu. Je pravdepodobné, že v kontakte koža na kožu sa bude synček ochotnejší dojčiť a lepšie ustrážite momenty, kedy by mohol byť pripravený sa dojčiť, napr. tesne po precitnutí. Okrem toho mu kontakt koža na kožu pomôže lepšie regulovať telesnú teplotu a spánkové cykly, čo je pre neho teraz v chorobe veľmi dôležité.

Pokiaľ sa bábätko začalo menej často dojčiť, je logické, že pociťujete nalievanie prsníkov mliekom, ktoré by za iných okolností z prsníka bolo odoberané pri dojčení. Ak sa situácia stále nezlepšuje a synček sa naďalej prisáva menej často, bolo by dobré začať mlieko odsávať alebo odstrekovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Odmietanie dojcenia pocas choroby