hryzenie pri dojceni

martina    09.11.2011, 19:45

od vcera ma 7,5 mesacne dieta pri dojceni hryzie a to takym sposobom, ze rano mi tiekla krv. fyzicky sa tato bolest neda ustat. nechcem prestat dojcit kvoli tomuto jeho "huncutstvu", pretoze mam stale pomerne dost produktivnu laktaciu. po kusnuti ho musim postipat pod bradou, aby sa odkusol. potom sme nervozni obaja. ja pretoze ma to boli a bejbino preto, ze je hladny. co s tym? dakujem za odpoved. este chcem dodat, ze prvy syn ma vobec nehryzol, tak je to pre mna uplne nova skusenost s ktorou si neviem dat rady.

Milá Martina,

pre vašu otázku platí rovnaká odpoveď v tomto prípade:

http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?id=37

Okrem toho by bolo dobré vylúčiť to, či je bolesť pri hryzení spôsobená len uhryznutím, ale či ju nespôsobuje aj nejaká infekcia. Existujú špeciálne postupy, ako takúto bolesť liečiť, a z vášho popisu je táto možnosť pravdepodobná.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > hryzenie pri dojceni