Dojčenie a odgrgnutie

Dana    14.10.2011, 10:07

Chlapcek, 2 tyzdne, plne dojceny, bolesti bradaviek minimalne. Chlapcek si po papani vobec neodgrga, vacsinou zaspi na prsniku. Ako docielit, aby si odgrgal? Bojim sa, ze by mu neodgrganie mohlo "napomoct" ku kolike. Brusko ma trosku nafuknute, denne ho daval lezat na brusko asi na 10 min. Dakujem.

Milá Dana,

to, že si váš synček neodgrgne, je úplne v poriadku a nemusíte ho do toho nútiť. Vyzerá, že u vás je všetko v najlepšom poriadku. Dojčenie má bábätko uspať na prsníku a je úplne zbytočné, aby ste ho budili a snažili sa ho dať odgrgnúť. Netrápte sa odgrgnutím. To, či si bábätko odgrgne alebo neodgrgne nemá súvis s "kolikou".



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Dojčenie a odgrgnutie