Kloboučky

Eva    12.06.2013, 19:38

Dobrý den, ráda bych se zeptala na kojení s kloboučky. Mám tri a půl týdenní holčičku a již od porodnice kojím s kloboučky, snažím se je dávat postupně pryč, ale po celodenním kojení bez nich, mě bradavky velmi bolí. Vím, že to bude technikou kojení, ale snažím se vše dělat podle příruček.

Milá Eva,

ak vás po celodennom dojčení bolia bradavky, tak to má pravdepodobne dve príčiny:

a) bábätko, ktoré je zvyknuté na klobúčik, sa neprisáva na prsník správne, pretože pri prisatí na prsník sa prisáva spôsobom, ktorým bolo na klobúčiku

b) prisatie nie je správne, pretože správne prisatie je oveľa jednoduchšie v priamom kontakte s poradkyňou ako pri prezeraní príručiek

Je dôležité, aby ste nasledovné kroky urobili spolu s laktačnou poradkyňou, ktorá by vám mala ukázať správne prisatie a vyhodnotiť pitie, príp. si pozrite videá prisávania a pitia a skúste ich napodobniť:

http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-spravneho-dojcenia/

Navyše k videám si prečítajte tento návod na to, ako sa bábätko prisáva:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/ako-sa-dieta-prisava/

Od správneho prisatia totiž závisí dobré pitie bábätka.

A tiež si pozrite fotky správneho prisatia:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/spravne-prisatie-fotky/

Naučte sa, ako pomôcť bábätku stláčaním prsníka:

http://www.mamila.sk/pre-matky/pomoc-pri-dojceni/stlacanie-prsnika/

Prestaňte teda používať klobúčiky, sústreďte sa na to najlepšie možné prisatie tak, aby vás bradavky neboleli ani na začiatku prisávania ani počas dojčenia. Toto je možné, ale vyžaduje si to kvalifikovanú pomoc. Prípadne je potrebné zistiť, či bolesť bradaviek nemá ešte inú príčinu ako len nesprávne prisatie a prípadnú bolesť potom liečiť.






 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok