Krv z bradavky pri dojčení

Natália    22.07.2024, 12:04

Dobrý deň, rada by som sa spýtala či môžem bábätku (8 týždňov ) dať mliečko ktoré som odsala ale až po ukončení odsávania som si všimla že mi išla z bradavky aj krv. Mliečko nie je zafarbené od krvi . Nemôžem jej tým ublížiť? Ďakujem

Milá Natália,

toto mlieko môžete bábätku bez obáv podať, krv v materskom mlieku nepredstavuje dôvod na to, aby ste toto mlieko nemohli použiť. Ak by išlo o väčšie množstvo krvi, je potom potrebné počítať s tým, že stolica bábätka môže obsahovať stopy krvi a môže byť čierna. Jediná vec, ktorú má zmysel riešiť v tejto situácii, je to, ako pomôcť, aby ste pri odsávaní nekrvácali, prípadne niekedy táto krv pochádza z poškodenej bradavky a potom samozrejme má zmysel urobiť kroky pre odstránenie príčin, ktoré bradavku poškodzujú a pre liečbu bradavky. Napíšte nám na dojcenie@mamila.sk viac detailov vašej situácie, radi vám pomôžeme nájsť riešenia pre vašu situáciu.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Krv z bradavky pri dojčení