Doplnění jódu, snížena funkce štítné žlázy

Barbora Smolikova    09.07.2024, 19:01

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné že kojení ovlivňuje sníženou funkci štítné žlázy? Je možné doplňovat jód při kojení? jaká je bezpečná hranice? Děkuji mnohokrát.

Milá Barboro,

dojčenie neovplyvňuje funkciu štítnej žľazy. V dnešnej dobe má mnoho žien zníženú funkciu štítnej žľazy a potrebujú užívať liečbu, ktorú je možné užívať aj počas dojčenia. Pokiaľ na to nie je konkrétny dôvod, ženy nepotrebujú počas dojčenia užívať jód. Ak by ho užívali, tak typické dávky pre dojčiace ženy sú 100 – 200 mikrogramov za deň, s tým, že sa neodporúča prekročiť dávku 500 mikrogramov za deň.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Doplnění jódu, snížena funkce štítné žlázy