Používanie banky na celulitídu počas dojčenia

Petra    06.06.2024, 16:28

Dobrý deň mám 7 mesačnú dcérku ktorú dojčím ale dávame už aj príkrm. Chcem sa spýtať či používanie banky na celulitídu môže ovplivniť kvalitu mliečka. Čítala som totiž že škodliviny by sa mohli vyplaviť do materského mliečka. Ďakujem veľmi pekne

Milá Petra,

z hľadiska dojčenia toto nepredstavuje žiaden problém, neovplyvňuje to kvalitu, zloženie ani tvorbu materského mlieka. Na to, aby boli škodliviny obsiahnuté v materskom mlieku v nejakej miere, ktorá by stála za úvahu, by najprv museli byť vo vašej krvi, a ak by boli vo vašej krvi, v takej hladine, z ktorej by do materského mlieka prešlo významné množstvo, tak by ste v prvom rade mali problém s tým, že ich je také obrovské množstvo vo vašej krvi, čo sa nestane. Preto pokojne pokračujte v dojčení tak, ako to vaše dieťatko potrebuje, nemusíte dojčenie časovať podľa tohto ošetrenia a môžete dojčiť do samotného ošetrenia a pokojne hneď po tom, keď to bábätko bude potrebovať.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Používanie banky na celulitídu počas dojčenia