Bolesť prsníkov po dávnom ukončení dojčenia

Dominika    29.04.2024, 10:56

Dobrý deň, mám 3 ročnú dcérku a 8 m. synčeka. Oboch som kojila veľmi krátko. Pri dcére som nemala po ukončení dojčenia žiaden problém, teraz ma "omínajú"prsníky, a ľavý niekedy pobolieva. Syna som kojila po príchode z pôrodnice len 5 dní a potom som odsávala 2 mesiace. Samovoľne mlieko odišlo no mala som často upchaté mliekovody zospodu prsníka (hlavne ten lavý) Masírovala som ho dlho a veľa, aj silno...môže byť že ma to z toho omína alebo pobolieva? je to 6 mesiacov. Bola som pred 2m. na sone a všetko bolo v poriadku. Krásne ďakujem za odpoveď.

Milá Dominika,

v situácii, ktorú popisujete, má zmysel konzultovať so svojím gynekológom či gynekologičkou, aké sú ďalšie možnosti vyšetrení a prípadného postupu. 6 mesiacov po tom, čo ste prestali odsávať mlieko, už tvorba mlieka je veľmi minimálna, v malom množstve môže ešte pretrvávať aj v ďalšom období, ale toto nevysvetľuje bolesti, ktoré pociťujete.



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok

Mamila.sk > Poradňa dojčenia > Bolesť prsníkov po dávnom ukončení dojčenia