Stolica

michaela    06.05.2013, 16:34

Dobry den, chcela by som sa opytat, mam 15 tyzdnoveho synceka ktoreho len dojcim, a teraz sa nam prvy krat stalo ze uz 9 den nekakal. Vetry ma stale, je spokojny, neplace, ani sa nepuci len proste nekaka...volala som dr ten mi povedal ze mam davat aj vodicku al cajik, a ze ak pribera tak je to OK. ja by som ale chcela vediet preco nekaka?

Milá Michaela,

v tomto veku bábätka môže byť nekakanie úplne normálne - a to vtedy, ak bábätko skutočne dobre pije, dobre priberá, je spokojné a nemá iné problémy, tak nekakanie aj veľmi dlhú dobu, aj 20 - 30 dní, môže byť normálne. Konzistencia stolice môže byť hustá, kašovitá, nemala by byť formovaná, ak je výlučne dojčené.

Ak je všetko ostatné s dojčením v poriadku, tak sa nekakaním netrápte, priberajúce a prospievajúce výlučne dojčené dieťa nemá dostávať ani vodu, ani čajík, takisto mu nedávajte teplomer alebo rektálnu rúrku, nepomáhajte mu vykakať sa. Nie je to potrebné, pretože ide o normálny stav.
 



Vaše otázky berieme veľmi vážne a pri každej z nich sa snažíme vrámci vami zadaných údajov poskytnúť čo najlepšiu odpoveď, ktorú v prípade potreby konzultujeme aj so svetovými odborníkmi. Vašej otázke venujeme minimálne pol hodinu, v prípade potreby i viac. Pre budúcu činnosť tejto poradne je kľúčové aj jej financovanie - preto bude pre nás veľká pomoc, ak by ste dokázali naše úsilie oceniť i finančne.

Finančný príspevok nie je podmienkou pre poskytnutie odpovede - odpovieme vám bez ohľadu na jeho zaslanie. Ak si finančný príspevok nemôžete dovoliť, na vašu otázku radi odpovieme zdarma, pretože naším cieľom je pomáhať všetkým mamičkám a bábätkám pri dojčení.


« späť na zoznam otázok